Скоро день мами, бабусі, а бабця або мама для кожного з нас має особливе місце в нашому серці і житті. Ми всі колись були маленькі і з завороженням спостерігали, як наша мама або бабця готували якесь печиво на свято або просто на неділю. Запрошуємо вас відтворити ці спогади приготувавши печенько за маминим або бабциним рецептом.
В зв'язку з святом ми організовуємо конкурс!
Прошу дотримуватись умов:
1. Фото повинно бути мінімум два. Одне, на якому печенько сире, і де спечене. Там де спечене печенько, там має бути або ваша дитинка, котра його поїдає, або воно повинно бути на маминій тарілочці, або на рушничку вишитому, або поряд з зошитом чи карткою, на якій записаний рецепт (не треба його переписувати спеціально для конкурсу, най буде стара картка)))
2. Якщо рецепт вже десь є на сайті, то для конкурсу все одно його треба приготувати окремо ще раз.
3. На конкурс приймається тільки один рецепт від одного учасника.
4. Разом з рецептом і фото прошу написати якусь історію пов’язану власне з цим печивом і чому власне те, а не інше ви вибрали для конкурсу.
5. Фото можете починати надсилати вже. Останній день прийому 8 травня.
Спонсор нашого конкурсу видавництво Ранок, яке подарує переможцю нову кулінарну книгу Ольги Сумської
Якщо ж Ви не станете переможцем, то не засмучуйтесь! Ви зможете придбати собі книгу ось тут http://www.ranok.com.ua/9111/
-------------------- Фото завантажуємо на сервер Дрімфуда!!! На Радикал не можна!
Де б я на світі не була, Ти зі мною, Україно! Ти - моя мати, що дала, Мені мову солов'їну!
У моєї мами три доньки. Я середня, назвали мене на честь моєї бабусі, вона для нас завжди була і є в усьому прикладом, ми її дуже любимо. Бабця Катя завжди пригощала нас неймовірно смачними стравами. Тож коли я мала років 12-13, взяла свою книгу для записів кулінарних рецептів і пішла до неї переписувати рецепти солодощів. Печево, яке сьогодні приготувала для конкурсу, це моє перше печево і навчила його пекти бабуся. Звичайно на той час печево через м"ясорубку було дуже традиційно-популярне, але є дещо особливе від бабусі.
Сухарі через м"ясорубку
2 скл. цукру 2 яйця 1 скл. сметани 1 скл. смальцю 1 скл. маргарину 1 ч.л. амоняку 6 скл. борошна порція дуже велика, тож пекла половину - до сметани додати амоняк, перемішати й залишити на декілька хвилин, далі додати яйця, цукор -окремо до борошна додати маргарин, смалець кімнатної температури,перемішати, влити сметану з яйцями та цукром і замісити еластичне тісто - тісто поставити на 1-2 годинку до холодильника виробляти печево за допомогою м"ясорубки та спец. насадок, випікати при t180 градусів приблизно 20 хвилин
приготувати помадку розтопити 50 г шоколаду на водяній бані і додати 2 ст.л. сливового джему або стерти мак з цукром і до маку додати абрикосовий джем
Часто ми за порадою, підтримкою, казкою спішимо до бабусі - скарбниці мудрості, хранительки звичаїв і обрядів. Вона разом з мамою навчає любити рідний край, народ , мову, звичаї та обряди.
Катю! Печенька - красота-смакота!!! Фотки - супер!!! Ми такі з кумою через день пекли на селі дітям минулого літа. Печиво просто тане в роті. Всім раджу.
Катю,печиво дуже смачне і апетитне! Ну,... а вже оформлення!!!!!Супер,воно піднімає настрій і надихає на творчість! Весна на кухні і на душі! Дуже романтично!
Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово, бо називає людину найближчу, найдобрішу, найліпшу, наймилішу. Її очі супроводжують нас у далеких життєвих мандрах, а її погляд привітний, ласкавий – завжди пам’ятаємо далеко від рідної домівки. Материнська ласка гріє нас до старості. Мене захоплював її кулінарний хист!Пропоную вашій увазі рецепт печива з зошита моєї мами.
Горіхові рогалики
500 г борошна 300 г маргарину 100 г цукру 150 г очищених горіхів(в мене арахіс) 2 ст.л.сметани Маргарин посічіть з борошном,додайте цукор,мелені горіхи, сметану і замісіть тісто.Розкачайте корж,наріжте смужки 5-7 см завширки,покрайте з них трикутники,закрутіть рогалики,зігніть у формі підкови і складіть на змащений жиром лист. Печіть у гарячій духовці при t 240-250С 8-10 хв(у мене вийшло десь 10-12хв).Ще гарячі викладіть на тарілку і посипте цукровою пудрою. Це вже мій молодший синок дегустує
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Діанка! Рогалики дуже апетитно виглядають! Синочок їми так смачненько ласує...що й мені захотілось спробувати!Супер!!! Душевні ліричні рядки написані від усього серця...Вони сяють теплом і ніжністю ,любов"ю до рідної матусі! Дуже зворушливо... Молодець, Діанко!!!!