Катю, Ірочко, дякую. Буду старатися потішити усіх чимось смачненьким.
Закуска на поленті
Зварити поленту. Співвідношення крупи й води я брала 1:3. Всипати крупу в холодну воду й довести до закипання при постійному помішуванні. Так у вас вийде гладка каша, без грудочок. Варити до готовності. Час варіння залежить від типу крупи. Посоліть. Вмішайте в гарячу кашу натертий гострий сир, нарубані свіжі трави або сухі приправки.
Прямокутну форму застелити папером для випічки або харчовою плівкою, змазану олією. Папір має бути по розміру більшим, ніж форма, і виступати на 2-3 см з коротких сторін. Це дозволить потім легко дістати поленту з форми.
Викласти гарячу готову поленту у форму й розрівняти. Остудити поленту до кімнатної температури, вирізати формочкою потрібні фігурки - або просто розрізати гострим ножем на квадратики, трикутники й т.п. Їх можна запекти на грилі або приготувати з начинкою. Начинка може бути за вашими смаками. У мене притушена до прозорості цибулька і шампіньйони, зверху притерти сиром.
Ідею взято тут http://elaizik.livejournal.com/340230.html
Повідомлення відредагував Славочка - 13 квітня 2010 18:52
я саме вчора робила, але з кукурудзяного борошна і ти знаєш мені ніби як гірчить каша, чи то у нас поганої якості борошно продають, бо ж крім води і борошна нічого більше не додавала, а крупу не купляю, бо вона дуже засмітчена
Цитата: Славочка
Закуска на поленті
а твоя закуска виглядає чудово
Повідомлення відредагував gutka - 14 квітня 2010 16:08
і муку я взагалі не знала , що це таке, ще недавно мені тут, на сайті, пояснювали, а сьогодні потрапила на базар, а там- і кукурудзяна мука, і житня. і гречана (в 1-кг пакетах) .Випуск-м.Луганськ. Мені пояснили , що нещодавно почали випускати, але вдосталь
Повідомлення відредагував lana - 14 квітня 2010 22:18
Кать, я мала крупу дрібненького помолу. Мені бабуня чоловікова передала з Коломиї, я її ще пересіяла через дрібне сито. Я вже її якраз всю використала, особливо подобається панірувати дітям котлетки у суміші муки пшеничної і кукурудзяної. Сьогодні купила ще в пакеті кукурудзяне борошно, а яка якість , ще не знаю. Наталю, я донедавна взагалі її не використовувала ніде. А в Коломиї смакували таким смачнющим баношем. От тільки вдома не можу повторити.
Повідомлення відредагував Славочка - 14 квітня 2010 22:21
Сьогодні зробила трохи інакше. 200 г звареної вівсяної каші 100 г манки 50 г дріжджів 0,5 л сиворотки з сиру 1ст.л. цукру, 2 чл.л. солі 1ст.л. меду 2 ст.л. олії Борошна взяти стільки, щоб вийшло м'яке тісто. Відразу замісити, викласти у змащену форму, дати розстойку, щоб збільшилося в об'ємі вдвічі. Пекти до готовності. За декілька хвилин до кінця випікання я змастила поверхню олією, посипала сухими травами і сіллю.
Повідомлення відредагував Славочка - 20 квітня 2010 14:52