Дріжджовий пляцок з маком і горіхами Тісто: 1 скл теплої сметани 50гр дріжджів 2 ст л цукру це все змішати хай підійде 700гр муки 2 ст л цукру 350 гр маргарини 8 жовтків Муку перетерти з маргариною додати жовтки цукор в кінці додати сметану з дріжджами Замісити і поділ на 4 част 1 Частину коржа ставимо в бляху, мастимо повидлом накриваємо 2 коржем на 2корж мастимо макову начинку: 1 ст мел маку 1 ст цукру 100гр масла 2 ст л тертої булки в кінці легко вимішати з: 4 збитими білками Накриваємо 3 коржем, зверху мастимо горіховою начинкою: 1 ст мел горіх 4 збиті білки 2 ст л цукру покрити 4 коржем і змастити верх пляцка: 1 жовток+ 1 ст л цукру+ 1 ст л молока - Лишити у бляшці пляцок на 30 хв (я не лишала) пекти при 180* до 1 год Розмір бляхи 35/28 Я раджу до начинки додавати по 2 скл маку і 2 скл мелених горіхів
Повідомлення відредагував Іванка - 4 лютого 2012 15:57
Іванка! Яка смакота у Тебе на сторіночці! Дуже приємно,що Пасочка вдалася і вийшла такою гарною,рум"яною і пухкою! Іваночко!Дякую за рецепт смачного салатика"Королівського"!Назва повністю відповідає змісту!Супер! "Кольоровий" пляцок і дріжджовий з маком-неперевершені !Апетитне фото і випічка -бездоганна! Молодчина!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 14 квітня 2010 21:04
Іваночко, давно не забігала до тебе, не встигаю, а оце зайшла - по пляцках ти майстриня!!! А пасхальні страви - чудо! Зацікавив мене твій салатик, не чула ще такого рецепту...
Всім всім дякую за те що оцінюєте мої страви і приємні слова
Цитата: lana
Ти сама їх винаходиш?
ні рецепти я переписую у друзів,знайомих...
Цитата: Antalia
А він зовсім немає підходити перед тим, як пекти?
Дріжджі розвести у теплій сметані з цукром і дати трохи піднятися потім цю сметану додати до інших продуктів ,замісити тісто і відразу робити пляцок,ще можна на 30хв лишити готовий пляцок у бляшці і пекти Пляцок дуже смачний,пухкий, смак дріжджів не відчуваються,виходить солодким не зважаючи на те що у тісто йде 4 ст л цукру і досить ароматний, Одне єдине я раджу додавати до начинки по 2 кл маку і 2 скл мел горіхів
Повідомлення відредагував Іванка - 15 квітня 2010 18:02
Риба 800гр У мене короп Почистити від луски,розрізати рибу по животику ,почистити від внутрощей,очей,жабр Біля плавників зробити надріз і АКУРАТНО зняти шкіру(зберегти плавники, хвіст, голову) М ясо відділити від кісток (те що не відділяється обварити і теж відділити) Підсмажити на маслі цибулю остудити Помолоти цибулю сире і обварене м ясо риби Додати до рибного фаршу трохи м ясного фаршу (приблизно 200 гр) Сіль, перець до смаку, 2 ст л сухарів,1 ст л манки,2-3 яйця Фарш добре вибити,набити рибу,сформувати у вигляді риби,животиком вниз бляшку застелити фольгою, викласти рибу (добре її змастити майонезом )налити трохи води,якщо вода википить долити ще трохи і запікати до години (не перипекти бо буде суха) Рибу відразу треба вибрати Перед подачею на стіл порізати приблизно на 1 см, оздобити за бажанням
Я на нього кажу маковий перекладанець. Я робила тільки не давала тісту підійти після замісу, а зразу викладала на бритванку а вже перед самим випеченням давала підійти. Я пересмаровую так - тісто, мармоляда, макова маса, тісто, мармоляда, макова маса і тісто на верха. Коли спечеться поливаю чеколядою.
Це дуже смачний пляцок, такий крухий.
Цитата: Іванка
Фарширована риба
А ось цього чуда я боюсь! В тебе так гарно виглядає
Повідомлення відредагував Маруся - 15 квітня 2010 18:19