Я дуже люблю дивитись канал про їжу але останнім часом мені це не дуже вдається. Ось так недавно відігравши дітисок від телевізора побачила як один повар готував налисники в блендері. Вирішила випробувати його перепис.
Всі складники, крім масла, помістити в чашу блендера і збити гарно до однорідної маси. В кінці збиваючи легенько влити розтоплене масло. Щераз добре збити і поставити в холодильник на пів години щоб відпочило. Це тісто може стояти в холодильнику через ніч.
Паперову салфетку легко вмочити в масло і насмарувати дно пательні. Пательня має бути дуже гаряча тоді налисники будуть добре випікатись.
Виходять смачні і дуже ніжні налисники. Я ще не скінчила смажити а вже не було що їсти.
Перепис взяла з пачки на дріжджах. Мені він дуже сподобався, бо це така собі бабка-кексик який можна готувати будь коли, а можна використати перепис на паску, хоча для мене паска має бути більш пухкіша.
(склянка 240 грам)
2-1/4 скл. муки (я взяла 2.5) 1/3 скл. цукру 1 ч.л. сухих дріжджів 1/2 ч.л. солі (я взяла менше) 1/2 скл. молока 1/4 скл. масла або марґарини (55 грам) 3 великих яйця 1/3 скл. цукатів (різних) 1/3 скл. родзинок
Сироп: 1/3 скл. води 1/2 скл. цукру 2 ч.л. ромової есенції або рому
Тісто: В великій мисці змішати 3/4 скл муки, цукор, дріжджі і сіль. Загріти молоко з маслом щоб були дуже теплі майже гор'ячі. Поступово, маленькою струкою додати до мучної суміші. Збивати міксером на середній швидкості десь з дві хвилини. Далі додати яйця і ще 1/2 склянки муки. Бити ще кілька хвилин але вже на великій швидкості. Вмішати решту муки і замісити тісто. Накрити і дати постояти 10 хвилин, щоб відпочило.
Тісто перемішати, додати цукати і родзинки. Викласти в змащену форму для кекса з діркою в середині. Накрити і дати підрости, десь від одної до двох годин.
Прогріти духовку до 170 градусів цельсія і випікати бабку десь 35 хвилин, до готовності. Перед тим як витягати з форми поколоти гору виделкою і негайно полити ромовим сиропом. Дати постояти 10 хвилин, щоб сироп всмоктався в бабку. Витягти бабку з форми і дати вистигнути. Посипати цукром пудрою або полити ромовою поливою.
Ромовий сироп: В банячку змішати воду, цукор і ромовий екстракт. Довести до кипіння постійно помішуючи. Якщо використовувати ром, то його додати після того як звариться сироп. Так бабка буде більш п'яна.
Я собі колись купила книжку з чисто американськими переписами. І одного разу з цієї книжки я приготувала пляцок догори ногами. Мій тато як то побачив то зразу сказав, - а то що за чепуха? Я звичайно дуже загнівалась але потім мені сподобалась назва, то я тепер щоразу кажу що готую "чепуху".
Чепуха, або пляцок ананасовий догори ногами.
Готуємо глибоку алюмінєву пательню з ручкою яку можна поставити в п*єц. Або широку тортівницю в якій не перетікає дно.
Банька Ананасу покраяного дольками.
Карамель: 1 банька покраяних ананасів (250 грам до 400. Не більше) 2 ст. ложки масла (приблизно 30 грам) 1/3 скл світлого брондзового цукру Горіхи (за бажанням)
тісто: 6 ложок масла (приблизно 80 грам) 1 скл цукру 2 яйця 1 1/2 скл муки (склянка на 250гр) 1 ч.л. порошку до печива 1/2 ч.л солі (я дала менше) 1/2 скл молока 1/2 ч л ванілії (я дала цілу) 1/4 ч.л. цитринової есенції (якщо то есенція в пробірочці, то можна накапати лишень 5 капель. як хочете або як любите)
Беремось до готування. Братруру/духовку розігріваємо на 350 градусів Фаренґейта або 175 Цельсія.
Ставимо пательню на вогонь і кладемо в неї масло. Даємо трохи розтопитись, тоді досипаємо цукор і воду з ананасів. Даємо закипіти щоб цукор розпустився. Виходить така собі карамель. Зверху на неї обережно аби руки не попекти викладаємо ананаси по-колу. Виходить така собі квіточка. Проміжки що залишились між фруктами заповнюємо горіхами.
Робимо тісто. Муку просіяти в мисочку і змішати з сіллю і порошком до печива. В міксері збиваємо масло з цукром до однорідної маси. Додаємо по-одному яйко, гарно збиваючи після кожного додавання нового складнику. Наступне всипаємо муку по-черзі з молоком. Щераз гарно збити міксером кілька хвилин. В кінці додати ванілію і есенцію. Щераз перемішали і виклали зверху на ананаси. Тісто буде як густа сметана.
Випікаємо в п*єцу хвилин 30-35. В залежності від вашої братрури. Провіряємо на готовність сірничком.
Витягаємо. Даємо вистигнути кілька хвилин, не довго, і перевертаємо на таріль.
Все! "Чепуха" легка в приготуванні і смачна. Мої поїдають з задоволенням до чаю. А якщо кому мало калорій то додайте до нього кульку морозива. ;)
О! Це і про мене також! Хапають з-під рук, як з голодного краю! Причому чоловік цим може цілком задовільнитися, бо йому найбільше смакують самі налисники без начинки, але свіжі, хрумкі, щойно всмажені! Старший любить з варенням, а малий - тільки з сиром. Марусечко! Дуже дякую за гарні рецепти! Все дуже просто, але смачно і апетитно!
Маруся, всі твої рецепти на висоті!!!! особливо мене зачіпила ромова баба!! я таке ОБОЖАЮ!!! ідуже цікавий рецепт налисничків. З маслом так ще ніколи не робила, але думаю, що смак надзвичайний!!! Ну а Чепуха - - не чепуха , а супер пляцок
Маруся, у Вашу Чепуху закохалась із першого погляду. Смачненька така чепуха. І ромова бабка неперевершена, із шматочка видно , що дуже пухкенька і м"якенька. Я також шматочок візьму. Ех, жаль що Чепуха не порізана, а то від неї вже напевне нічого б не залишилось