Пропоную дуже смачний і простий рецепт баклажанів. Давала одна дівчина на форумі Дівочі Посиденьки. Вирішила спробувати. Добрий перепис. Подавала гостям з України. Всім сподобалось
Розігріти духовку до 200 градусів. Розрізати баклажани навпіл уздовж (не відрізаючи зелену частину). У кожній половинці ножем зробити по діагоналі кілька паралельних надрізів в один бік, а потім – в інший, так, щоб утворився малюнок з ромбів. Шкірку не протикати. Щедро полити половинки оливковою олією. Посолити, поперчити, посипати сумішшю італійських спецій (чабер, базилік, душиця тощо). Застелити деко пергаментом або фольгою, викласти баклажани м’якоттю догори і поставити в духовку приблизно на 25-30 хв. Фету (на 1 великий баклажан – десь 150 г) розім’яти виделкою, додати сироватку, щоб консистенція стала як у густої сметани. Покласти зубчик подрібненого часнику, додати ті ж спеції. Вийняти баклажани, намастити фетою і поставити в духовку ще на 10 хв. Вийняти, посипати петрушкою чи іншою зеленню до смаку.
Повідомлення відредагував Маруся - 6 липня 2010 05:27
Ось і почався сезон кабачків і їх треба використати в кожній страві, бо їх так багато що вже не знаєш куди запхати а народ не спішиться їсти.
Так ось, пропоную досить смачний, особливо на сніданок з маслом кексик. 3 скл муки 1/2 ч.л. порошку до печива 1 ч.л. солі 1/2ч.л. цинамону і мускатного горіху (можна оминути) 1 ч.л. соди 3 яйця 2 скл цукру 1 скл олії без запаху 2 ч.л. ванільного екстракту або ванільний цукор 1 середній кабачок/цукіні втертий на грубій терці 1 скл подріблений хоріхів 1 скл подрібленого шоколаду або шоколадних чіпсів 1 ч.л. цедри цитрини або помаранчі
Прогріти духовку до 190 градусів.(350 фаренгайта) Дві бритванки на маленький хлібець висмарувати маслом і присипати мукою.
Просіяти разом муку, порошок, сіль, соду і цинамон з мускатом.
В великій мисці збити яйця поки не подвоять в розмірі, додати цукор і продовжувати збибати поки не розтопиться цукор. Додати олію, ваніль, кабачок, горіхи, шоколад і цедру. Все щераз гарно перемішати. Всипати муку і перемішати. Розділити на дві бритванки і випікати 50-60 хвилин поки сірничок не буде сухий.
Цікавий рецептик Ми якось вареня із кабачків варили, а от кексів ще не пробувала:) І баклажани такі апетитні Я дуже люблю сир фету - то цей рецепт для мене
Марусю, все смачне--і запіканкка, і кекс і особлтво для мене апетитно виглядають баклажани з фетою. Все попробую. От хочу подякувати за правдиве тісто для піци, вже давно хотіла його спробувати. Так просто закинути в комбайн---і готово. Фото в звітах.
У мене також. Маю ще одного дуже цікавого переписа на кексик, правда мені бракує до нього горіхів-міґдалів. Куплю і покажу. Мені він дуже подобається, цей кексик.
Цитата: Славочка
От хочу подякувати за правдиве тісто для піци
Дякую Славочка що спробувала мого рецепта. Я така трохи лінива господиня, не дуже маю час а годувати мої піранії треба, он я і користуюсь таким щоб пошвидше і попростіше.
Цитата: Ірка-Шкірка
Дуже апетитна на вигляд!!!
Цитата: Volo-shka
Цікавий рецептик
Дякую дівчатка що заглянули. Рецепт і справді досить добрий. Сестра забрала собі другого кексика додому, а першого ми з’їли на сніданок.
Давненько я ніц не писала... трохи скучила за вами. Почала нову роботу і якось не було часу ані дихнути ані відпочити. Поки мама на роботі з дітьми бавиться няня але скоро вже підуть до школи.
Вчора випробувала ще один перепис німецьких булочок, здається їх баварськими називають. Вони випікаються в заливці з молока.
Дріжджові бульхтен з повидлом
750 гр муки 1 яйце 175 гр цукру дрібка солі цедра одної цитрини 42 гр свіжих дріжджів (у мене було 50) 125 гр масла 500 мл молока 125 гр повидла 2 ст ложки цукрової пудри
Всю муку просіяти в миску додати сіль, цукор, цедру. Дріжджі засипати 2 столовими ложками цукру і розтерти щоб були рідкі.100 грам масла розтопити і влити 350 мл молока. Додати до муки яйце а потім і дріжджі і молоко з маслом. Замісити мягке тісто. Я це діло довірила міксеру. Пропорції були надиво дуже точні і не треба було ані додавати ані віднімати нічого. Дати постояти хвилин 40 до години. Розділити на 12 частин, зробити паляничку в середину покласти чайну ложку мармоляди, тоді заліпити все арно і зробити кульку. Кульки викласти в змазани глибоку форму. Булочки залити наступною сумішшю - 150 мл молока, 25 гр цукру і 25 грам розтопленого масла. Випікати при температурі 200 градусів 30 хвилин.
Тісто мені діуже сподобалось і я з нього ще зробила кілька ватрушок.