Дуже оригінальний гарнір так гарно виглядає !!! І коли моя середня дитина полюбить рис ? Пампушки в глазурі - супер! Поки ти виставляєш рецепти, я не встигаю коментувати .
Мене тут трошки не було бо Маруся запакували свою команду (4-ро діток) в машину і вирушили в близьке зарібужжя - Оттава, Канада. Дорога нас займає 7.5 до 8-ми годин. Діти в мене добрі так що їхали ми гарно і вони дуже хотіли побачити свого друга. Додому до татка їхати не дуже спішились тому дорога додому виявилась довшою ніж би хотілось. Але тато нас вдома чекали і зробили нам несподіванку - купили новий плазмовий телевізор а мамі нового компутера, бо на старому вже не можливо було нічого зробити.
Досить ліричних відступів, треба щось смачненьке схрумати. Пропоную зупку з манними кльоцками
В дитинстві я дуже не любила манку бо в садочку її готували з грудками і без смаку, зате бабцині кльоцки в зупці їла з великим задоволенняам. Отже наливаємо в середній банячок води, як закипить кидаємо одну покраяну моркву, потім бараболю. Робимо кльоцки. 1 яйце збити в мисочці, додати 1-2 ст ложки олії або розтопленого масла і 1/4 скл манної крупи. Посолити, поперчити. Все гарно вимішати. Тісто повинно бути мягке, майже рідке. Залишити його на кілька хвилин, щоб манка набухла. Набирати ложкою тісто і легенько кидати в кип’ячу зупу. Дати поваритись 5-10 хвилин. Кльоцки набухають після того як постоять. Заправити підсмаженою цибулькою з морквою. В кінці додати багато зелені.
Мій муж без зупи не уявляє життя, отже якщо в хаті нема зупи то рахуй що нема що їсти. Пропоную і вам ще одну зупку:
Грибово-перлова зупка
Варимо в великій (у мене було 3 літри) кількості води 3/4 скл перлової крупи. Додаємо улюблену приправу або кубик, для смаку. Після того як крупа майже готова готуємо заправку. 10 шампіньйонів ріжемо на плястерки і висмажуємо з половиною середньої цибулі і одною морквиною натертою на терці. Додати все до крупи, вкинути перець горошком і лавровий листок. Дати закипіти і приправити до смаку.
Зауваження: я завжди приправляю їжу в процесі готування після кожного нового продукту але так щоб не переборщити. Тому тут не пишу посолити, поперчити. Надіюсь на вашу інтуіцію.
Моя товаришка в заграманицях поділилась зі мною дуже смачним рецептом рибки під гірчичним маринадом з булочкою. У мене не виявилось вдома солодкої гірчиці тому взяла звичайну і розвела майонезом і додала кропу, а в переписі того не було. Отже прошу:
Рибу покраяти на порціонні куски і викласти або на змащений жиром лист або на бритванку застелену промасленим папером. Хліб покраяти на невеличкі куски і змолоти в блендері. Додати ложку олії і поставити в мікрохвильову піч на 30 секунд. Перемішати і знову поставити ще на 30 секунд щоб крихти підрумянились. Додати дрібно покраяну петрушку. В іншій мисці змішати решту олії, подріблений часник і гірчицю.
Рибу змазати гірчичною сумішю і зверху накласти сухарі.
Так повторити з кожним куском риби. Поставити в духовку на 25 хвилин. Риба повинна бути мягка але не сира.
В переписі писало покласти аспараґус попередньо посолений і поперчений і политий оливою поряд з рибою, але я поклала в іншу посудину і запікала разом з рибою.
Подавати рибу викладеною на аспараґус з рисом і овочами або салатом.
Повідомлення відредагував Маруся - 21 березня 2010 02:37
Маруся, все виглядає дуже апетитно! Дивлячись на грибово-перлову зупку, кортить її ложкою зачерпнути. Потрібно буде і собі спробувати приготувати гірчичний маринад з булочкою.