Перепис кекса взяла з сайту ir71 а там відповідно ще хтось поділився переписом, тому копіюю тут що писало. Я зробила з родзинками бо якось не знайшла чорносливу а потім як вже побачила то була залінива пацькатись з його краєнням і тому подібне. Як на мене, то кекс не солодкий. Чоловік сказав що для нього було забагато горіхів і родзинок, а мені в сам раз. В піст, це те що дохтір приписав.
Чудова випічка під час посту. 100гр. чорносливу 200млг. гарячої води 200гр. борошна 3ч.л. порошку до печева або 1ч.л. соди. 100гр. горіхів 1/2ч.л. кориці 50гр. цукру 2ч.л. цедри лимона 75млг. олії Чорнослив дрібно порізати, залити гарячою водою, нехай постоїть. Потім цю воду злити в посудину(не виливати). Змішати борошно, розпушувач, горіхи подрібнені, корицю і цукор. У воду від чорносливу додати олію і цедру, перемішати і влити в борошняну суміш, перемішати, додати чорнослив і добре збити ложкою. Форму змастити і посипати борошном. Викласти тісто. Випікати при темп.180гр. до сухої палочки 30-40хв. Готовий витягнути з духовки і залишити на 10хв. у формі. Охолоджений посипати пудрою. рецепт з кукінга.
Повідомлення відредагував Натонька - 9 травня 2010 18:09
А ще похвалюсь чудом яке у мене час забирає. Я купила морозиво і принесла додому, то поки знімала чоботи моя малеча з криками - МОРОЗИТО!, вхопила ложку і сіла при столі поїдати морозито.
Яка гарна малесенька мамчина киця! "Морозито" й мої люблять...
Смачненький кексик, обов"язково приготую, бо свою фантазію щодо пісної випічки вже вичерпала...Перловочку й ми любимо, недавно готувала...в горшку. А спосіб приготування спаржевої квасольки для мене новинка - спробую!!
Вітаю, Марусечко. Давно не спілкувались. Кальцоне-смакота, ми їли з чоловіком в Празі, тісто там було дуже м"яке і пишне. Дякую, що нагадала. Кашу таку обов"язково приготую з овочами-доця любить. Манюня Твоя--чудова! мамине щастячко. Морозито ми теж любимо.
Дякую дуже дівчатка , що завітали до мене в гості. Чудо і справді мамине і на маму подібне, в садочку сказали що навіть говорить як мама.
Хочу вам запропонувати дуже смачні рисово-рибні кульки.
300 гр любої білої риби 1.5 склянки рису (запарити але краще відварити до готовності) 1 середня цибулина 1 морквина пучок кропу 2-3 ст ложки олії 1-2 ст. ложки кетчупу лавровий листок, сіль, перець
Рис відварити до готовності. Краще брати клейкий рис. Цибульку і моркву спасерувати на олії щоб були мягкі. Перепустити через мясорубку разом з рибою. Я все закинула в блендер і збила в однорідну масу. Рибно-овочеву масу вимішати з вареним рисом, додати кріп і приправити сілль та перцем. Зробити з фаршу біль-менш однакові кульки і викласти в бритванку.
Залити все 1.5 скл теплої води в якій попередньо розвести кетчуп і улюблену приправу, типу веґета, або кубик овочевого супу. Поставити пекти в духовку розігріту до 200 градусів цельсія на 45-50 хвилин.
Подаємо як гарнір або основну страву з салатою чи відвареними овочами, поливаючи соусом з бритванки. Дуже дієтичне і смачне данє.
Повідомлення відредагував Маруся - 8 березня 2010 04:01
Цілий день дієтичних страв не можна їсти, бо так і схуднути не довго, тому ми додавали собі калорій сьогодні пісними пампушками.
Тісто зробила так:
50 грам свіжих дріжджів розвела склянкою теплого міґдалового молока і трьома столовими ложками цукру. В між часі випипала в миску десь 5 склянок муки, і до неї додала ще одну склянку міґдалового молока, склянку яблучного соусу (якого у мене виявилось забагато) і 1/3 скл олії. Все гарно вимішала і під кінець додала дріжджову масу і дві ложки рому або горілки. Замісити тісто. Тісто у мене було досить мягке. Дати тісту підійти годинку. Підсипати стільницю мукою і розкачати тісто. Вирізати бублики або робити пампушки і смажити на олії. В кінці посипати пудрою або полити глазурью. В мене було дві ложки міґдалового молока, 6-7 ложок цукор пудри і кілька крапель ромової есенції. Пампухи вийшли дуже смачні.