Рецепт з записника моєї мами. Що, що, а він у неї виходить супер пупер. А я експерементую і подеколи не дотримуюсь рецептури. А що, це інтересно, шо з того вийде Тісто на низ: -3 скл муки/приблизно/ -1 скл пудри -1 пач маргарини -2 яйця - 0,5 скл горіхів мелених замість них можна дати какао - 3 ст.л./так робить моя мама/ -1 пач. порошку до печива Замісити і на холод. Пізніше викласти на низ форми і по верху викласти кусочки фруктів: - персики, вишні, курагу, груші, і ін. Присипати усе меленими горіхами і трошки сухарями. Зверху сирна маса: -1,5 кг меленого сиру -8 жовтків -0,5 скл цукру -1 ст.л. манки -1/2 пачки порошку до печива /25г/ - збиті 8 білків. Верх змастити збитим яйцем і пекти.Потім залити розтопленим шоколадом. Можна комбінувати - за 15 хвилин до готовності вилити збиті 2 білки і неповна склянка цукру з 100 г кокосу і запекти до рум"ності.
marinka, то ми з тобою поночі сидимо на форумі. Сирник гарний, мама теж пече в такій пропорції яєць і сиру. Я теж не завжди притримуюсь рецептів, можна імпровізувати.
Славочка, ти права, ми з тобою полуночники , бо в день часу бракує. Файно що зайшла, а то я тут вставляю фото, вставляю шось трохи ніби глючить чи то мені здається Може ще чаю, кави?
Хочу пригостити Вас палачінками з лекваром, так в Ужгороді кажуть на налисники із сливовим варенням, млинці одним словом думаю мене зрозуміли . Простий рецепт: -300г муки -5 яєць -400 г молока -3 ст.л. цукру, ваніль, трохи солі на кінчик чайної ложки я даю порошок до печива. У середину олію десь 4 ст.л. або настромляю виделкою кусок сала і натираю розігріту сковорідку, вливаю тісто підсмажую. І так кожен. Маю бажання купити спеціальну сковорідку для млинців. Начинка сливове варення, в принципі може бути будь-яке. Смачного!
marinka, то ти вночі пекла чи вже зранку? Маю на увазі, коли вже встигла натворити такої смакоти? Назву палачінки чула в Болгаріїї, а слово леквар так нагадало про татове село в Закарпатті. А ти родом з Ужгорода? А страви всі галицькі! Ще хотіла спитати про начинку в вареники з пшона і сиру: всередину жиру ніякого не давати? чи коли вариться каша додати масла? чи буде смачно цибульки підсмажити?
marinka, І я вже біжу на чай. А до чаю поклади мені , будь-ласка, налисничка із сливовим вареням (це моє улюблене), і шматочок сирника, і від тортика не відмовлюсь . А що не з"їм заберу із собою