Вчора побачила цю темку і почала згадувати що ж то можна приготувати пісного і смачного.От що напригадувала: Квасолева юшка Відварити до готовності квасолю,яка подобається.Потовкти або перемолоти,протерти крізь сито.Перекинути в кастрюлю,влити туди квасолевий відвар,поставити на вогонь,двти закипіти.Заправити підсмаженою на олійці цибулькою,сіль,перець до смаку.В кінці присмачити розчавленим часником.Подавати з домашньою локшиною.Схожим способом готують горохову юшку(моя бабця готувала її на Святий Вечір) Салат з квасолі Відварити пів склянки темної квасолі,4-5 картоплин в "мундирах",остудити.Картоплю порізати кубиками,квасолю,якщо велика, перерізати,додати відварені або консервовані грибочки.Заправляти салатик підсмаженою на олійці цибулькою,розтертим з сіллю часником.Сіль і перець до смаку.
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Отже береться така собі палиця-дрючок з костра (звичайно перед цим як класти в вогнище треба дивитися чи не соснова вона і звісно чи чистенька ). Палиця буде обвуглена і коли вже час приймати куліш з вогню швиденько тикаєм в казанок, воно зашумить і приймаєм. Щось там таке стається, що дуже смачно виходить.
А щодо крупи пеничної, то в нас вона різних розмірів - і мілкіша, і крупніша. Варимо каші з неї. Мені так дуже смакує. Я й сьогодні купила.Але багато (наперед) купувати не слід, бо в ній швидесенько заводяться неїстівні "жителі". До речі, маленьких курчат і качат ми теж нею годуємо...
То таке на кухні на плиті не стається, тільки на природі... Читала статтю про банош (гуцули кажуть, що справжній банош готують на вогні, щоб димом пропах і вогню набрався).... так і тут.
Готуємо голубці з тертої картоплі. В кожної господині свій рецепт. Мені дуже подобається, як готує їх наша бабуня. Голубці з тертої картоплі рецепт тут
дуже вдячна за чудовий супчик, я такий приготувала вперше, від себе додала трішки моркви та меленого перцю, тож вийшов пахучий та гостренький, дУже смачненький