Наближається свято Андрія Пропоную нагадати собі і поділитись спогадами з нами Як ви ворожили, коли були ще незаміжніми дівчатами, або може хтось згадає, як бабця розказувала свої ворожіння на Андрія
Забороняються розмови про чорну магію, любовні привороти і таке всяке... (ну, ви зрозуміли)
-------------------- Фото завантажуємо на сервер Дрімфуда!!! На Радикал не можна!
Де б я на світі не була, Ти зі мною, Україно! Ти - моя мати, що дала, Мені мову солов'їну!
Я памятаю як з дівчатами на роздоріжжі доріг,чоботи кидали.Куди носок покаже(тобто в яку сторону)з тих сторін чоловік буде.Та показав мені в одну сторону,а мій чоловік з протилежної сторони жив Та й взагалі то моя вся ворожба зовсім не збулася....
А мама моя ніколи не вірила у ворожбу.Та одного року її дівчата вмовили поворожити.Як лягала в ніч перед Андрієм спати то під ліжко положила блюдце з водою і поперек соломинку.Тай приснився їй мужчина у чорному костюмі і сам чорний,переводив її через міст.А через два роки виходила заміж і тато був у чорному костюмі тай сам чорнобровий.Вона каже що коли познайомилась з ним то відразу впізнала його у своєму сні.Так що щось у тому таке є!!!
А я селах ворожили й "на півня". О 12-й годині ночі дівчата посипали підлогу пшеницею, ставили мисочку з водою і люстерко. Впускали до хати півня. Якщо півень спочатку нап'ється води — чоловік буде пияком, клюне пшениці — господарем буде, а як почне дивитися у дзеркало — гультяєм і ледарем!
А взагалі то церква негативно ставиться до будь-якого ворожіння. Людина, котра ворожить, ставить себе вище від Бога. Сьогодні з’явилося дуже багато ворожок, тому треба бути обережними, щоб не піддатися їхньому впливу. Зв’язавшись з такими знавцями людських доль, можна зайти в глухий кут і прогнівити Бога.
А моя мама розказувала, шо на Щедрий вечір, дівчата виходили на двір і попід вікна стукали ложками. З якого боку гавкав пес, з того і буде наречений)
А ше знаю, що на Андрія, коли встаєш зранку не треба нічого ні до кого говорити, а вийти за ворота і першого зустрічного чоловіка спитати, як його звати. Так і буде називатись жених.
А ми з дівчатами якось гадали так: брали яблуко і зрізали з нього шкірку так, щоб вона не обірвалась, а була довгою. Тоді береш ту шкірку і перекидуєш через ліве плече. І дивишся, на яку букву найбільше подібна ця шкірка, з тої букви буде починатись ім'я коханого.
-------------------- Фото завантажуємо на сервер Дрімфуда!!! На Радикал не можна!
Де б я на світі не була, Ти зі мною, Україно! Ти - моя мати, що дала, Мені мову солов'їну!
А ше знаю, що на Андрія, коли встаєш зранку не треба нічого ні до кого говорити, а вийти за ворота і першого зустрічного чоловіка спитати, як його звати. Так і буде називатись жених.
Наталя,і ми так робили.Я навіть памятаю що мені кілька раз говорили імя Степан,а теперішній чоловік-Василь.
А я пам'ятаю, шо одного разу настроїлася спитати якогось мужчину як його звати. А як вийшла за ворота, то повстидалася Тай все-одно, збуваються, чи не збуваються, але дівчата всі вірили колись в таке і розважалися в ніч перед Андрієм) Вечорниці були колись, співи, танці... Шкода, шо то вже зараз відійшло в минуле.
За довжиною стеблини соломи, яку витягують з-під святкової скатертини, ворожать, кому судився вік довгий, а кому - короткий.
Виливання воску. Поламану на дрібні шматочки свічку кладуть у ложку і нагрівають доти, доки віск не розтопиться. Потім беруть миску з холодною водою і одразу виливають туди вміст ложки. За отриманою фігурою ворожать, причому велику роль відіграє фантазія.
Обручка у воді. Узяти звичайну склянку з рівним дном, без будь-яких малюнків, налити в неї три чверті води і обережно опустити на середину дна обручку. Потім слід тривалий час досить уважно дивитися в середину обручки. Цілком можливо, що там з'явиться твоя доля.
Проколюють гострий кінець яйця і випускають із нього білок у склянку з водою. Білок набуває різних форм. За ними і намагаються вгадати майбутнє.
Ворожіння з дзеркалом. До дванадцятої години ночі слід сісти за стіл навпроти дзеркала, по боках якого горять дві свічки. Проти цього дзеркала встановлюють інше. Треба всю увагу і волю зосередити на цій дзеркальній галереї, в якій, можливо, з'явиться майбутній суджений.
В школі колись була така традиція в нас: писали на карточках імена хлопців (кількість карточок залежала від того, якого числа ви народились) одна карточка-одне ім'я. Приходили додому, клали ті картки під подушку, спали на них, а потім рано виймали не дивлячись. Яку першу вийняли - так буде й називатись ваш майбутній чоловік.