Мене звати Уляна. Дуже хочу поділитись з вами своїм рецептами - як повсякденними , так і святковими. Хочеться, щоб вони вам сподобалися і ви їх частенько готовили . Я буду дуже рада вашим відгукам Смачного!
- бджілка з Манявського скиту. що в Карпатах
А ще буду ділитися своїми фотографіями
Повідомлення відредагував уляночка - 5 липня 2009 18:33
Тісто: 3 скл муки 180 мл теплого молока 150 гр розтопленого та охолодженого маргарину 6 жовтків 45 гр свіжих дріжджів 6 ст ложок цукру 1,5 ч. ложечки олії 0,5 ч. ложечки солі 1,5 ч. ложечки спирту 1 пач ванільного цукру Цедра лимона
Дріжджі розвести з молоком, цукром. Поставити в тепле місце на 15 хв. В просіяну муку дати розчин і решту складників. В кінці влитии маргарин. Поставити в тепле місце на1 – 1,5 год.
Мак: 500 гр маку 250 гр цукру 100 гр ізюму запареного 100 гр горіхів дрібно порізаного 1-2 ст ложки меду 1 ст ложка мягкого маргарину Цедра з апельсина Олійка мигдалева ( для любителів) 1 банка вишневого варення з цілими вишеньками (чим більше вишеньок – тим краще,) можна додати ще морожену вишню, але треба щоб добре стік сік.
Мак запарити в 500 мл кип*ятку. Змолоти . Додати всі складники. В кінці делікатно вимішати із збитими 6 білками. Тісто поділити на 3 частини. На бляшку ( 30см/35см) викласти папір для випічки.Змастити жиром. Дати 1/3 частину тіста. Помазати вишневим варенням і розкласти вишеньки. Накласти 0, 5 макової маси. Накрити наступним шаром тіста – помазати варенням з вишнями – 0, 5 макової маси. На верх накласти останній шар тіста. Пляцок прикрити папером для випічки і поставити в гарячу духовку 180*С на 40- 45 хв. Коли охолоне - полити шоколадною поливою
P.S Маку дуже багато! Тіста трохи замало. Наступний раз буду робити 1,5 порції тіста (тісто смачнюще) . Тісто вийшло трошки рідкувате, тому розкладала на бляшку руками. Цей маківник потребує трохи затрати часу, але це вартує того.
Повідомлення відредагував уляночка - 22 червня 2009 12:05
Тісто: 1, 5 скл муки 125 гр масла 2 жовтки скл цукру 1 ст. ложка порошку до печива 1 л. Холодної води Всі складники з*єднати. На дно форми змастити, виложити тісто, поколоти вилкою. Підпекти 10 – 12 хв. при 170*С
Піна: 6 білків, що залишилися від тіста і сиру, збити з 0,5 скл цукру. В кінці дати 100 гр кокосової стружки.
На підпечений корж виливаємо сирну масу. Сирна масса має бути рідка! Пекти 45 хв при 180*С Піну з кокосом викладаєм на щойно- спечений сирник. Печем ще додатково 15-20 хв.
Сирник виходить тяжкий і мокрий, так як любить моя мама. Дуже смачно з любими свіжими ягодами ( ми їли з трускавками). Ням - ням
Повідомлення відредагував уляночка - 22 червня 2009 12:06